Monday, March 28, 2011

Rindu-rinduan ekekeke...

Assalamualaikum salam sejahtera kepada anda semua semoga bahagia...

Ya macam yang dijanjikan di entri yang sebelum ni aku akan buat entri mengenai orang2 yang aku rindu...ya...anak2 hahaha...ni bukan entri rindu2an dengan Encik AIL k...geli2 tau...ewww...sebab aku salu jumpa dia & mesej dia...so xda ruang untuk rindu2an...sori sebab aku bukan la seorang yang romantika di tampoi...hahaha ada kena mengena ka???ba...kamurang tengok la sapa orang2 yang aku rindu tu...


Hahaha...sapa dorang ni???Kalo yang no.1 tu mesti kamurang tau sapa...tu anakbuah aku...Putri Nursyuhada...haaa...yang lain tu sapa???Ok...semua ni anakbuah aku la...No.1 tu Putri Nursyuhaha binti Minaz aka Putri or Puput...No.2 tu Nur Syazereen binti Abdul Sham aka Kiki...No.3 Nur Azreen Jonathan @ Johari aka Bibi dan yang No.4 Nur Airene Jonathan @ Johari aka Airene...comel2 kan anakbuahku...sama la macam auntynya hehehe...

Ok actually yang No.2, 3 dan 4 tu adik-beradik...anak kakak aku yang no.2...tapi dari perkahwinan yang berlainan la...sini aku featured dorang anak-beranak k...


Gambar no. 1 tu kakak aku yang kedua bersama suaminya la (second marriage)...gambar no.2 dan no.3 adalah anaknya dari perkahwinan sebelum ni...ex-abang ipar aku tu berbangsa Tagalog, sebab tu la anak2 dia berbinti kan Jonathan...tapi sudah convert dan alhamdulillah sampai sekarang dia masih teguh dengan agama Islam...Airene anak yang sulung, Bibi yang no.2...dan bila kakak aku kahwin lagi...dapat lagi sorang anak...Kiki...tapi suma ni sudah besar dan menjadi anak dara...ehemmm...guys kalo mo ngorat kena dapatkan pass dari aku dulu k hehehe...

Actually Airene dan Bibi adalah long-lost-niece yang kami sudah lama x jumpa...last aku jumpa dorang is tahun 1997...time tu aku baru darjah 6...sekarang ni masih belum bersua muka tapi kakak aku sekarang ni sudah selalu berjumpa la...cerita perpisahan tu terjadi macam ni...lepas kakak aku divorce dulu...anak2 ni tinggal dengan ex-abang ipar aku...bila dorang stay di Keningau with ex-abang ipar...terus terputus hubungan...thanx to facebook...kami sekeluarga dapat berhubung kembali...tu la sebabnya aku rindu dorang ni...dulu kami membesar sama-sama...Airene sekarang sudah 18 tahun...Bibi 17 tahun...aku ingat lagi dulu2 aku salu main2 dengan dorang ni...

Sorang lagi budak yang aku rindu ni...budak ni...aku featured lagi gambar si Puput dengan mamanya...mesti kamurang nampak persamaan kan...


Budak ni aku rindu banget...sebabnya dari dia kecil dia tinggal dengan aku...of koz with mama & bapanya la...tapi sekarang dorang sudah pindah di kampung...tinggal with my parents...so aku sunyi di rumah dan selalu teringat dengan kenakalan budak ni...kalo dulu...asal aku balik dari kerja dia mesti orang pertama yang aku nampak bila aku buka pintu...dia suka main dekat pintu depan tu...lepas tu bila aku masuk bilik, alih2 dia sudah meluru laju melompat2 di atas tilam aku...cam lipas kudung...nakal seh...gambar tu memang dia comot sebab dia x suka orang rapikan rambut dia...mesti dia akan kasi kusut balik hahaha...

Dan lagi sorang yang aku rindu ialah ini...starring dalam keluarga...


Adik bongsu aku...sekarang ni masih berada di PULAKAS (Pusat Latihan Polis Kepayan, Kota Kinabalu)...ni gambar terbaru dia...aku cilok dari fb si Kiki...time ni dorang gi melawat dia sempena Hari Polis bebaru ni...bulan Julai nanti dia tamat latihan...pagi tadi sempat lagi mesej dia tanya kabar...kami ni dari dulu memang rapat...tapi salu jugak behampas bepulas kalo sudah begaduh...biasa la hahaha...sampai bapa aku cakap..."kamu ni baru dua orang di rumah ni tapi macam sepuluh orang sudah...riuh betul"...hahaha...sebab dulu kakak-kakak-kakak aku suma membawa haluan masing2...time tu kakak sulung & yang no.2 sudah kawin, ikut suami masing2...kakak no.3 plak keja di KK...tinggal aku dengan adik aku di rumah...apa lagi...kalo sudah begaduh...kalah kucing dengan anjing hahaha...

Dan of coz...insan2 yang x pernah luput dari ingatan ialah mereka berdua ini...


Tu gambar bapa aku semasa muda yeah hahaha...sekarang bapaku sudah berumur 63 tahun...and my mom sudah 56 tahun...waaa...sekarang aku mo nangis...bolehkan...rindu ni...tapi sori aku x dapat upload gambar kakak sulung...sebab aku xda simpan...kan haritu lappy ditelan virus...habis suma gambar kena makan...T_T...nanti aku akan buat entri khas untuk kakak sulung aku anak-beranak...wahhh...

Dan of koz ada lagi sorang insan yang tersangat dirindui...tiada gambar dapat dikongsi hanya kenangan di dalam hati...harap semoga dia tenang berada di sana...

Pssst : mata sudah berkaca2...rasa x sabar mo balik kampung jumpa dorang semua2 ni...T_T

3 comments:

Suzan Ok said...

Kg kuala penyu ka?

Nor Adzwaty Rokkafella said...

bukan...saaana kinabatangan...hehehe

coldpepperonata said...

cantik2 ank c yanti,nasib saya belum beranak(hahahaha still solo mingel ni)klu tidak ku pinang jdi menantu hehehe.dulu time kecik2 halus2 lagi durang yg pena saya nampak..skrang cun2 pula..waa!!c kinoi mengikuti jejak bapa mu...diman dia bertugas sekarang?yalah dialah satu2 hero kamu!!