Wednesday, December 8, 2010

Cuti sakit sudah berakhir...now back to work!!!

Hurm...

Aku tulis entri ni di office k hahaha...masih dalam mood cuti2an...tadi aku sampai ke office jam 8.29am...lagi beberapa saat mo jam 8.30am hehehe...hari pertama gi kerja setelah berabis bercuti sakit membuatkan aku rasa malas bergerak. Macam biasa aku bangun awal tapi hobi aku suka bergolek2 atas tilam...sampailah jam 7.00am baru bangun sebangun-bangunnya...huh!!!

Sempat aku cuci pinggan kuali yang berhamburan di dalam singki aku...saja aku malas cuci semalam sebab aku memang pemalas...hahaha...sambil2 tu sempat la aku panaskan air then lepas cuci mencuci aku sempat la buat cucur bawang untuk diriku yang maha lapar di pagi buta ni...semalam aku malas makan...sebab aku menghayati cerita drama di TV3 bertajuk Tempatkan Dia Di Syurga...punya laaa feeling aku sampai bengkak2 mata menonton cerita tu...haaa...sedih gilak!!!Habis basah bantal Spongebob Squarepants aku...suma ada di situ...airmata...hingus jangan cerita la...cair yow hahaha!!!

Hahaha...cut!!!Lepas cucur mencucur...aku pi mandi la...lepas mandi and bersiap2...jam 8.05am aku bertolak dari rumah...hahaha...ngam2 jak budget timing aku untuk sampai di office dengan jayanya...Dan bila aku sampai berduyun-duyun member datang tanya keadaan aku hahaha...ok tu ok tapi masih dalam mood super malas...

Lagi satu, workstation aku berhamburan macam baru lepas kena ribut dengan wayar telefon yang berselirat...Bantal Spongebob Squarepants aku terdampar di sudut kiri meja...surat-menyurat bergelimpangan di sisi kanan meja. Pencil box aku terburai isi perutnya...pamplet JobsMalaysia tersasar di tepi pc...borang-borang penting yang aku susun rapi berubah kedudukan dari yang asal...ini semua membuatkan aku ingin explode!!!...tapi sapa suruh aku cuti kan...tapi doktor yang suruh cuti so aku cuti la kan...hahaha...

Kesimpulannya, semua tu aku belum sentuh sebab aku kusut and sekarang aku bz plak menulis entri yang maha merapu ni wakakaka...

Pssst : Lemasnya~~~

4 comments:

Amy Syaquena said...

As'salam..

Amy singgah melawat blogger2 yang amy belum kenal , salam kenal dan amy follow blog nie ye...

Nor Adzwaty Rokkafella said...

@amy : thanx...:)nice to know u too...

Sumandak Kinabalu said...

Mesti pening kan kalau lama tak masuk pejabat...
Takpe, pelan-pelan adjust balik :)

Nor Adzwaty Rokkafella said...

@sumandak : hehehe...apa lagi...makin kusut kepala ku meninguk...belum sempat apa2 sdh dpt surat outstesen mggu dpn pg Lahad Datu...adeh...