Tuesday, January 12, 2016

Gambar : Semalam Yang Hangat

Assalamualaikum salam sejahtera kepada anda semua semoga bahagia!!!

Amboi kemain ko jah. Tajuk entri tu tajuk drama sangat!

Ekhem. Sampai depan rumah lepas balik dari kerja, anak-anak sudah standby berdiri depan pintu pagar menyambut ketibaan daku. Drama sunggoh kau anak-anak. Tak lain tak bukan, nak meng-claim ajak jalan-jalan le tuh... Aku kata, mama tukar baju dulu k. Takkan aku nak ajak dorang berlari berkejaran, lupakan segala duka, di kota di desa, di gunung dan laut...eh, hahaha...

Tengok la dulu gambar sekerinsot dari fbku nih~~~

Bunyinya begini...

"terohbek ptg td slps balik dr kerja...

anak2 claim minta bawa jenjalan so aku bawa pg hujung lorong je...
dekat situ ada semak samun tp xda penyamun ya harap maklong...

mak mak ni nak mengasah semula bakat mengetik gambar guna hempon cabuk ai yg berjenama Samsung Galaxy Grand Duos...
lama dah pakai...since June, 2013...walaupun keupayaan camera hanyalah 8MP tp ai suka dgn kualiti gambar yg ala2 vintage gitohhh...mau buat ala2 lomo pun boleh...ala2 je k...jgn la siyes sgt!

Model??? of koz la my son n my doter...sapa lagi model free yg x perlu dibayar kannn...ahkak sangat!

#noedit
#nofilter
#akumainbantaijakkelikkelik
#chang2
#adikicha

p/s : jgn kecam ahkak dgn hashtag berkenaan ye hewhewhew
~(^,^)~"

Haaa...macam tu le ceritenyeee~~~ Aku ni dah lama tak mengambil gambar yang ada makna...asyik-asyik selfie, asyik-asyik selfie hahaha...dah naik muak dah tengok muka sendiri~~~

Dalam fb, aku share gambar tu tulen dari hp tanpa sebarang suntingan dan tambahan. Takde. Ndada. Nehi babu ji. Tapi, yang dekat dalam entri ini aku dah edit dah. Pakai software PhotoScape. So, enjoy these pictures lalala~~~






Thanx for reading ~(^,^)~

2 comments:

Melissa Muklis said...

seriously takda edit?! lawa sangat kak! perfect!! >.<

Nor Adzwaty Rokkafella said...

@Melissa Muklis : dekat dalam fb akak x edit. tp dekat dlm blog ni, akak dah edit dah guna software PhotoScape. Kalo nak tengok yg tak edit, nanti akak buat entri lagi satu dan masukkan gambar-gambar ori tanpa edit ye :D