Monday, December 14, 2015

#SiapaAku? SEGMEN 2015 Kalia

(Sila Klik Banner Untuk Join)

Assalamualaikum salam sejahtera kepada anda semua semoga bahagia!!!

Segmen kali ini agak mencabar jugak sebab tak semua orang ready nak bercerita tentang siapa diri mereka sebenarnya. Tapi, bagi aku xda masalah sebab aku memang suka bercerita. Tu sebab dekat bibir aku banyak taik lalat. Titik.

Baiklah. Aku mulakan dengan sedikit pengenalan diri aku. Aku buat ala-ala biodata la keh...mengimbau semula kenangan zaman remaja ceh!!! Hahaha...

Nama Sebenar : Norazwati binti Tasip
Nama Glemer : Nor Adzwaty (FB/WC/IG semua pakai nama ni)
Tarikh Lahir : 09 September 1985
Asal : Sandakan, Sabah
Menetap : Limbang, Sarawak (Aku dah kawin dengan orang Limbang oi!!!)
Umur : 30 Tahun...and I'm proud of it!

Aku Suka :
- Internet
- Mekap (I am a make up freak)
- Blogging
- Makanan
- Berjalan-jalan
- Tido ZzzZzzZzz

 Status : Dah berkahwin ye...anak dah dua orang (sepasang) iaitu Chang2 dan Adik Icha

Kerjaya : 1). Pembantu Perhubungan Perusahaan/Jabatan Tenaga Kerja Sarawak
2). Reseller Online
3). Freelance MUA

Ok. Jika nak diceritakan tentang diri aku tiga mukasurat blog x cukup. Tapi, cukuplah korang kenal aku ni seorang yang gila-gila, selalu berfikir di luar jangkaan orang lain, mulut LASER, kuat marah, mak yang sangat protective dan sayangkan anak-anaknya, imaginasi setinggi hiperbola metafora, setia kawan dan aku boleh kata aku pendengar yang setia (kalo korang rasa nak luahkan masalah dekat aku, don't worry...your problems and secrets is safe with me).

Erm...apa lagi? Aaaaa...aku boleh jadi part time pakar kaunseling/tukang batu api/tukang drama/tukang baiki mainan anak-anak/tukang baiki masalah smartphone kawan-kawan/juruteknik komputer/tukang jahanam harta benda orang sama ada sengaja atau tanpa sengaja (tangan cemerkap)/tukang pakai kereta tapi bila kereta rosak si husband yang urus hahaha/tukang membebel dan segala jenis tukang yang aku pandai tapi aku tak ingat nak sebut masa ni dan aku tak ingat apa-apa lagi hahaha.

Last but not least, thanx to Kalia sebab anjurkan segmen ni. Ada jugak masanya untuk aku menerangkan siapa aku yang sebenar. Kendati selautan segunung permata, di kanan dan kiri selagi jantungku berdegup hingga tiba saat terhenti. Dialah di hati. Haaa ko amikmu lirik lagu Dato Siti Nurhaliza.

Sekian.

6 comments:

Aienienka Peter said...

akak rocker~ hahah Salam perkenalan dari bumi kenyalang eh~

SITI SORFIENA SYASHA said...

singgah sini :)

http://ash-tsukidate.blogspot.my/2015/12/siapaaku-segmen-2015-kalia.html

Karimah Zulkafali said...

Singgah :D

http://theonlygirl98.blogspot.my/2015/12/siapaaku-segmen-2015-kalia.html

Nor Adzwaty Rokkafella said...

@Aienienka Peter TQ :D

Nor Adzwaty Rokkafella said...

@SITI SORFIENA SYASHA tq sudi singgah

Nor Adzwaty Rokkafella said...

@karimah tq sudi singgah