Wednesday, April 6, 2011

Segmen : Mahu Jadi Diri Sendiri

Assalamualaikum salam sejahtera kepada anda semua semoga bahagia!!!

Hari ni aku mo join segmen dari adik DIAN ni hehehe...best ni sebab dia ada bagi soalan untuk dijawab tapi kena jawab sejujur2nya k hehehe...

KLIK BANNER KALO MO JOIN


Ruang di dalam rumah yang menjadi kesukaan kamu?
Beranda dapur...selalu dapat tengok gelagat orang lalu lalang di belakang rumah...lepas tu sebab di beranda tu sejuk...angin senang limpas2 sana eh eh...:)

Pengalaman pertama kali bersama sahabat karib kamu?
Actually banyak...tapi ada satu pengalaman ngeri aku mo ceta...ini berlaku tahun lalu. Aku dengan bestie aku jumpa satu tempat yang cantik untuk buat photohunting...ada batu2 besar tersusun cantik...so kami pun bergambar2 sakan la...entah dari mana datang sorang mamat ni...dia menuju ke arah kami dengan sebungkus plastik di tangannya. Rupanya mamat tu isap gam. Kami pun ketakutan la sebab mamat tu meracau apa ntah lepas tu makin lama makin dekat dengan kami. Kami turun perlahan2 dari batu tu pastu bergerak slow2 ke kereta. Bila masuk jak dalam kereta aku cepat2 lock kereta dari dalam. Bestie aku plak masuk ikut pintu belakang sebab masa tu mamat tu berdiri betul2 berhampiran dengan pintu hadapan tempat duduk penumpang. Kami kelam kabut tutup cermin kereta. Ngam2 cermin kereta tu naik mamat tu meluru ke arah kereta sambil mulutnya meracau2 panggil kami SAYANG...ewww...apalagi aku cepat2 hidupkan enjin pastu blah dari tempat tu. Ntah kenapa time kelam kabut mo blah tu enjin tiba2 mati plak. Aku dengan bestie aku berteriak berabis sebab cemas. Sebenarnya lelaki tu masih stay di tempat tadi x berganjak pun tapi kami yang cemas lebih2 hahaha...so lepas tu aku hidupkan enjin balik dan terus memecut laju. Rasanya 120km/j jugak aku lari...hahaha...sampai satu tempat yang lapang, kami berhenti pastu ketawa berabis hahaha...ketar jugak la lutut aku time tu hehehe...

Tabiat buruk kamu yang cuba diubah?
Pemarah. Ok anak2...aku ni memang jenis panas baran...kuat marah gila!!!

Jika kamu menjadi guru sekolah, mata pelajaran apakah yang akan kamu pilih?
English Education (ikut cara Usop Wilcha sebut k hahaha...)

Bagaimana kamu memujuk / menenangkan rakan kamu yang sedang menangis kesedihan?
Pujuk baik2...bagi semangat ataupun buat lawak slapstik hahaha...

Apa yang akan kamu lakukan apabila berada dalam keadaan marah?
Kalau marah tu dapat dilepaskan mungkin akan cuba pujuk diri untuk cepat2 cooldown...tapi kalau marah tu terpendam apalagi...hujan airmata la...sakit hati kan x dapat luahkan kemarahan...tapi jangan risau aku marah x lama...

Lagu rakyat atau lagu kanak-kanak yang cukup kamu gemari?
Anak Itik Tok Wi

Lelaki / perempuan idaman kamu berada di depan mata, apa yang akan kamu lakukan untuk menarik perhatiannya?
Errr...buat bodoh la...buat2 x nampak tapi dalam masa yang sama aku akan buat dia tau yang aku perhatikan dia hehehe...biar dia tau dia tu menarik perhatianku hahaha...

Mata dan bibir kamu, mana yang kamu rasakan sering menarik perhatian orang?
Dari kerana MATA~~~aku bagi gambar mata ku yang menawan kalbu...orang yang cakap arrr...bukan aku hehehe...


Ini pesanan penaja...

"kalau sudah siap paste kan link korang kat sini dan
sesiapa yang join akan di masukkan kedalam bloglist blog ini..
tarikh tutup?
sabtu 9hb April 2011 | 11:59pm"

Pssst : hari ni hujan lagi...mata aku mula la bermengantukan...

8 comments:

Suzan Ok said...

Bravo-bravo...dari kerana mata gitu..hehehe

Nor Adzwaty Rokkafella said...

hahaha...:D

MiSzy DiaN said...

beranda dapur yaa..
menarik.. org lain pilih ruang lain, kamu pilih beranda pula.. hehe..

wahhh ada penagih gam kacau kamu?? bikin takut nie..bhaya OOuh.. hehe..
then kmu maw jadi guru tadika?? hehe mcm best jak hehe..

btw.. jom terjah mereka yg lain pula..
and kamu dlm bloglist saya Queen yang Comel :)

GeminiGurlz said...

hi!!kunjungan dari segmen yg sama.... anak itik to wi mandi dlm kolam..hehehe

cik najihah said...

hai..salam kenal..
singgah dari blog MD :)

azizul said...

pemarah...bahaya mak cik ni..

jom baca jawapan saya pula...
Entri Terkini; Segmen : Mahu Jadi Diri Sendiri

bunga said...

bunga suka dalam bilik..hehe..sbb leh kuak lentang..ahaa

cik najihah said...

salam singgah dari segmen blog MD :)