Wednesday, February 9, 2011

Sesungguhnya tidur itu memainkan peranan penting untuk esok hari...

T_T wuuu...

Semalam memang gila!!!Kenapa aku cakap gila???Sebab memang gila pun!!!Arghhh!!!Sampai ke pagi ni dia buat aku rasa x keruan...bodoh punya mimpi!!!

(Sumber gambar : Mr. Googly Woogly)

Ok...straight to the cerita...semalam aku mimpi buruk...aku mimpi aku back to school bersama kawan2 satu sekolah di SMK. Perempuan dulu...bezanya lokasi sekolah bukan di Sandakan tapi di Kuala Penyu...as usual memang bestfren aku ialah si Kichie...Kami memang bestfren gila babeng!!!Untuk dijadikan mimpi buruk...satu hari tu sekolah ada buat lawatan ke luar sekolah...xtau la ke mana but memang aktiviti di luar sekolah...

So dalam kami buat lawatan tu tetiba la tergabung dengan budak2 sekolah SM. St. Mary (yang ni sekolah untuk budak laki jak 0k)...so ada la saturang dak sekolah dari St. Mary tu yang aku kenal yang mana orang sebenarnya ialah Mr. A...opismate aku jugak...so dalam kami tengah bz melawat ke mana ntah...cikgu announce yang kitorang bebas buat apa saja dalam tempoh 1 jam...kiranya boleh kuar ke mana2 selain tempat yang dilawat tu la...

Aku jalan la seiringan dengan Mr. A + his gf kuar dari kawasan yang kami lawat tu...Mr. A + his gf gi makan2...aku lak otw mo balik gi sekolah sebab aku mo tunggu bestie aku tu...

Tiba2...otw aku mo balik sekolah aku nampak Mr. A rushed dengan kereta Pajeronya dengan muka cemas + sedih...aku pun heran...So...aku panggil la Mr. A tanya kenapa...dengan sedih dia jawab gf dia mati sebab alahan dengan salah satu makanan yang dorang makan di restoran tadi...now Mr. A otw gi hospital untuk tengok gf dia for the last time...aku pun sedih jugak la...aku tepuk2 bahu dia and ask him to bersabar...

Aku teruskan la perjalanan balik gi sekolah tu cepat2 sebab x sabar mo jumpa my bestie...ntah kenapa time tu banyak bus lalu lalang aku bantai jugak jalan kaki...bangang...sampai di sekolah ada saturang kawan satu kelas bagitau aku yang bestie aku mati accident masa otw mo gi sekolah...apa lagi terus aku rasa cam bumi terbelah lapan...airmata jangan cerita la...boleh banjir kelas...

Aku dengan perasaan sedih aku yang teramat xtau mo cakap apa...aku menangis dan terus menangis...sampai kering airmata...semua member satu kelas pujuk2 aku supaya bersabar...sedihnya aku bukan kepalang...last2 datang sorang pakcik polis iras2 Eman Manan ke sekolah dan cari aku...entah cemana pakcik tu boleh tau aku ni kawan baik kepada bestie aku tu...

Pakcik tu tunjukkan la gambar2 selepas kemalangan...yang buat aku terkejut...kereta yang langgar bestie aku tu ialah Viva berwarna kelabu...speedometer dia tekan sampai 192km/j...gila hapa bawak keta laju...time tu jugak aku teringat yang bestie aku ni sangat la tidak berani untuk seberang jalan tanpa ada kawan...mungkin masa tu dia terdesak sangat mo seberang jalan...dan yang sadisnya mayat bestie aku tu terperosok di bawah kereta...pihak berwajib terpaksa potong2 mayat untuk leraikan mayatnya yang melekat di body kereta yang turut hancur akibat accident tu...

Lebih kurang cenggini la rupa keta yang rontok lepas langgar bestie aku...
(Sumber gambar : Mr. Googly Woogly)

So tambah la aku sedih gila bila dalam gambar yang last pakcik tu tunjuk...bestie aku pegang buku yang ada nama aku...dia konon mo pulangkan balik buku tu dengan aku...tapi x sempat...aku meraung dan meraung sampai pengsan...

Bila aku buka mata...eh...sudah pukul 5.30am...alarm di hp aku pun berbunyi bingit...aku bangun tu pun dalam keadaan teresak2...rupanya aku menangis dalam tidur...tapi gila la mimpi tu...sampai sekarang aku terasa cam weak...jap lagi la aku call bestie aku...mungkin ada something yang berlaku...mungkin la kan...

Pssst : orang kata cuci kaki sebelum tidur untuk elak mimpi yang x bagus...tapi aku sudah cuci kaki semalam...yang kurangnya aku x baca doa sebelum tidur...haish!!!

2 comments:

elnino moona said...

punya seram mimpi..
aku yg mbaca pun rasa seperti real.. pergh!~..

da tepon ka bestie tuh?.. pekabar dia

Nor Adzwaty Rokkafella said...

da tepon...dia ok jak...:)