Monday, July 7, 2014

Cakap Salah, Tak Cakap Pun Salah

Assalamualaikum salam sejahtera kepada anda semua semoga bahagia!!!

Salam Ramadhan. Hari kesembilan hari ini ya. Nombor kegemaranku, no.9.

Well, I have been through this situation. Kind of intensed la jugak. Well, it got me stressed out!

Kadang-kadang aku terfikir, kenapa ah...dalam hidup ini kita selalu terperangkap dalam situasi ini. Macam tajuk di atas tu. Cakap salah, tak cakap pun salah.

Ada benda yang x betul sedang berlaku di depan mata kita. So, interpretasinya adalah, salah la. Sudah namanya x betul kan.

So, what is our choice sebenarnya? Wether I perlu cakap directly or x? Atau perlu kah sekadar dibiarkan saja?

Kalo ia melibatkan strangers...of koz aku akan pilih x payah cakap la. Annoying kot. Nanti orang plak marah dengan kita.

But what if ia melibatkan orang yang terdekat dengan kita?
Kalo kita cakap nanti, takut tacing lebih...
tapi kalo x cakap benda tu akan melarat-larat...and getting worse!

So, adakah salahku kerana ber'cakap' atau aku perlu zipkan mulut selepas ini?

Pssst : What say you?

1 comment:

Azrin Rahim said...

itu memang sudah biasa berlaku sis.. kdng2 nak tegur kawan, xtegur xbgus plk. .dilemma